Maleisië & Singapore

Selamat datang ke Cameron Highlands*

*Welkom in de Cameron Highlands. (speciaal voor jou he Inge, maar jij had die vertaling vast niet nodig :-)) Het contrast met de Modderige Riviermonding (Kuala Lumpur in het Nederlands) kon amper groter zijn.  Ik zit op het terras van een rustig hostel in Tanah Rata, een feëriek en pittoresk dorpje in de Cameron Highlands.  Het is hier aangenaam koel, rustig en vooral groen.  De rit hiernaartoe was spectaculair, langs een kronkelweg dwars door de groene theeplantages naar 1500 meter hoogte.  Het is hier prachtig.  Morgen ga ik een tocht maken door de heuvels en een bezoekje brengen aan een plantage.  Veel zin in.  Het blijft me opvallen hoe ontwikkeld alles hier is.  Maleisië is een soort van gepimpte versie van Indonesië: even mooi en vriendelijk, maar rijker.  Ideaal voor een luxepoes als ik, want eerlijk is eerlijk: na anderhalf jaar in luxehotels gelogeerd te hebben voor het werk en na drie weken door de open psychiatrie van India gereisd te hebben, heb ik het niet meer zo begrepen op vieze kamers met beestjes en ontregelde darmpjes.  Niets van dat alles hier, heerlijk!  En toch nog goedkoop: 12 euri voor een eenpersoonskamer met gedeelde badkamer en amper 2 euro voor nasi ayam, een bord rijst met kippie en groenten (echt Rossini-eten trouwens :-)). De Modderige Riviermonding was fijn, ik heb met de Lonely Planet in de hand de hele stad doorkruist, zo ben ik op mijn best.  Heb wel nog een vreemde Japanner van me moeten afslaan, die bleek ook alleen op reis te zijn en die vond mij wel héél sympathiek.  Hij wilde mij graag vergezellen op mijn verdere tocht door de stad maar die vlieger ging niet op, hallo.  En in het hostel werd ik aangesproken door een Pakistani uit Dubai die me een rondleiding wilde geven in Dubai de volgende keer dat ik er kom.  Heb ik dus geen zin he, in dat soort dingen.  Liever alleen met mijn reisgids de hort op dan dat geneuzel met andere backpackers.  Hier in Tanah Rata loopt het ook vol Oxfammers met neusbellen en te lange okselharen, kende ze? Trouwens nog een compliment aan het adres van de locals: als iemand je hier op straat vraagt of je een taxi wilt of in zijn restaurant wilt komen eten en je zegt 'no thanks', dan zeggen ze 'thank you' en laten je verder met rust.  Ik kon mijn oren amper geloven, India is ver weg :-) Ik lees dat het goei weer is in België en dat ons Feliz heelder dagen ligt te zonnen op het terras, leuk, 't werd tijd.  Bedankt voor jullie reacties, is leuk om te lezen. Selamat malam, Koen

Ma

Allez,tot hiertoe alles naar wens hoor ik,voor een (over)bezorgde moeder als ik tof om te lezen.
Tot de volgende!
Ma en Louis

greet

koenie,
zo blij dat je een feërieke en pittoreske plek hebt gevonden, en weet dat je eigenlijk een lonely planet op uw eigen zijt, heerlijk
liefs
mede open psychiatrie ganger

An

Oei, Koenie, ik zou misschien bijna expres mijn voet omzwikken om op een strand te kunnen gaan liggen, maar dat is niks voor jou... Doe indd eens rustig aan ('t Is Delphi die klapt hé), wil je de reis tot een goei einde brengen (lees: de dingen DOEN die je wilde doen) en ontlast je voet zoveel mogelijk, ik herhaal: zoveel mogelijk! Ik supporter... (Dokter ben ik nog net niet, dus meer raad kan ik jammer genoeg niet geven)

En BM! Maar zeg, dat zou echt ook iets voor mij geweest zijn, dju toch, dat ik daar niet bij mag zijn... Zo heerlijk, Koen. Ik voel dat je 't leuk vindt, fijn!

Net terug van heerlijke verjaardagsviering van Lies gisteravond, annex logeerpartij bij Greet en ook terras van de Haringrode gaan inhuldigen in onze bikini, eindelijk zomer hier, fantastisch, maar vooral: heb weer zoveel moeten lachen en kon alleen maar denken: ik heb de beste vrinden ever, echt echt echt!

Dus andere dikke vrind, je goed soigneren, ik zou je niet graag terug zien komen owv pijnscheuten en mankerijen (trouwens eind van de week: einde goei weer).

Een fikse pakkerd

An

ma

Hoi Koen,ik kan An alleen maar gelijk geven :forceer U niet,want als ge terug komt en ge moet direkt naar de dokter is ook niet plezant.Op uw luie kont zitten is ook geen zonde.
Volgende keer weer beter!
Gr. Ma en Louis

Rossini

hoi.. Relaxe e tente fazer o que te falei .. Tente aproveitar o que puder .. Super abraçao